TRAINING

Ce tip de ,,MIC DEJUN,, vrei sa organizezi în locatia ta ???
autor State Vasile


1. Mic Dejun Simplu

2. Mic Dejun Continental

3. Mic Dejun American

4. Mic Dejun à la carte

5. Room Service

Introducere :



Serviciul micului dejun si servirea in camera se face in sectorul ospitalitatii hoteliere pentru locatiile cu pretentii.
Organizarea acestui sector trebuie sa permita satisfacerea atenta a exigenteleor clientelei :

Locul servirii (în camera sau restaurant),

Orarul serviciului stabilit,

Alegerea si prezentarea (obisnuinte alimentare, regim special , etc.).

Prezentarile si serviciile propuse necesita o atentie riguroasa.De regula în general majoritatea locatiilor hoteliere asigura un serviciu de servire a micului dejun în camera.

Trebuie de retinut ca toate locatiile hoteliere care au fost clasificate la standardul de 3 stele sunt obligate sa asigure acest serviciu.

Sunt putine locatii hoteliere care asigura un serviciu complet de servire în camere inclusiv prânzul si cina.

Micul Dejun Simplu : Este servit în camera sau in salonul de restaurant.

Exclusiv va contine o bautaura calda sau rece la alegere.

Cantitatea propusa trebuie sa fie în jur de 2 cesti de persoana

Prepararea micului dejun simplu : un platou de mic dejun,  un servet de pânza, o ceasca de cafea cu farfurie, ceai sau ciocolata calda numai la comanda,  o lingura de cafea, zahar, servet de masa.

Prezenatrea diferitelor bauturi



CAFEA NEAGRA, CAFEA LA FILTRU,CAFEA CU LAPTE, LAPTE CONDENSAT, CIOCOLATA CALDA,LAPTE,RECE SAU CALD ,CEAI CU LAMAIE ,CEAI CU LAPTE

Un samovar cu apa fierbinte,plicuri de ceai sau ceai vrac cu o strecuratoare de ceai.




Mic Dejun Continental : « micul dejun à la Française ».

Micul dejun se poate servi în camera sau in sala de restaurant.

Compunerea micului dejun Continental

O bautura calda ,Cafea (cu lapte), cioclalta, ceai natural (cu lamâie sau cu lapte), lapte, Produse de patiserie, Brioche, croissant, chifle paine etc.

Acompaniamente Unt ,gemuri,miere de albine,marmelade

O bautura rece Suc de portocale , suc de grapefruit

Mic Dejun American : sau mic dejun englezesc BREAKFAST

Acest tip de mic dejun este foarte apreciat de clientela anglosaxona,americani,scandinavi,flamanzi,nemti dar si de francezi.

Acest tip de mic dejun este servit fie in camera sau in salonul de restaurant.

Compunerea micului dejun American

Cafea (cu lapte), ciocolata, ceai natural (cu lamâie sau cu lapte), lapte

Brioche, croissant, chifle paine etc.

Unt ,gemuri,miere de albine,marmelade,etc.

Suc de portocale , suc de grapefruit

Selectie de cereale

Porridge*, muesli*, rice-crispies*, corn flakes*, branflakes*…

Salata de fructe

Mere, père,portocale,banane, fructe, fructe exotice (ananas)

Doua oua

Mod de preparare : à la coque, in farfurie, fierte, pochés

Mod : omleta cu jambon,bacon,câranti sau barnza

* Porridge : Specialitate englezeasca foarte apreciata in toata Anglia ,Scotia si Irlanda.

* Muesli : Cereale parfumate cu fructe.

* Rice-crispies : Orez expandat.

* Corn flakes : Fulgi de porumb aurii stropite cu zahăr lichid , sare , sirop de porumb , malț aroma .

* Branflakes : cereale de grâu adăugat si fibre dietetice .



Bufetul de mic dejun :

Bufetul de mic dejun contine toate produsele propuse de micul dejun american care sunt ajutate de o selectie de mezeluri si brânzeturi , pâine și condimente , pâine prăjită , clătite cu sirop de arțar .

Micul dejun tip buffet este, de obicei servit între 6 :30 și 10 : 00 , numai în salonul restaurant . Prețul de vânzare este unul stabilit .

Termenul american de BRUNCH este rezultatul dintre breakfast si lunch « brunch »

Aperitive reci , preparate calde , brânzeturi și deserturi vor fi adăugate pe bufet . Acest serviciu este oferit de hoteluri internaționale de clasă,pentru clienții acestor instituții care doresc și mic dejun și masa de prânz asociate , se poate oferi si clientilor din exterior care nu sunt cazati. Pretul de vânzare este , de asemenea, fix.

De obicei oferit la sfârșit de săptămână , iar intervalul orar este de patru ore ,

de la 11 :00 la 15 :00 , serviciul fiind oferit la bufet sau masa.

Mic Dejun à la carte :

Permite clientului sa aleaga ce doreste sa consume la micul dejun.

Meniul de mic dejun va contine toate celelate ingredinete amintite precum si numeroase preparate cum ar fi (saumon fumé, selectie de mezeluri, selectie de brânzeturi …).

Acest tip de mic dejun poate fi servit în camera sau in salonul restaurant.

« ROOM SERVICE » : Serviciul în camera.

Caracteristicile sunt urmatoarele: locatiile hoteliere de inalt nivel dispun de o capacitate de primire foarte mare frecventata de o clientela internationala.

Calitatea prestatiilor asigurate de acest serviciu sunt in general excelente.

Motivatia clientilor care doresc sa serveasca mancarea în camera sunt diverse : nu sunt obligati sa respecte un timp anume respectiv orarul restaurantului , cauta o intimitate si nu doresc sa fie vazuti in public , doresc sa evite orice stres in special pe cel vestimentar.

by Maitre Restaurateur / Trainer Vasile State

Un comentariu: